keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Krapulassa palkintogaalan jälkeen ja lopussa kiitos seisoo

Blogiotsikko vaikuttaa todennäköisesti eniten siihen, millä perusteella se tullaan lukemaan. Tänään yritetään olla näppärän kekseliäitä ja ylittää lukukynnys. Onko luvassa tirkistelyä keltaisen lehdistön tapaan? Kyllä, nyt sitä pesee! Krapulaista huurua gaalan jälkeen! Oletuksena lienee, että oli keskivertoa kosteammat juhlat.

Otsikko ei kuitenkaan saa johtaa harhaan, joten en siihen nostanut maailmanluokan bestsellereiden perustekijöitä. Tutkimusten mukaan seksi, väkivalta ja uskonto myyvät parhaiten, mutta niitä ei blogiin millään saa tänään mahtumaan. Liikunta on ehkä joillekin uskonnon asemassa, että läheltä tullaan liippaamaan.

Takana on viime viikonlopun GoExpo sekä Vuoden Liikuntatuote -kilpailun palkintogaala. Upea juhla, hyvää ruokaa, hauskaa ohjelmaa, rento tunnelma, onnellisia voittajia ja elinkeinoministeri Vapaavuorelta loistava juhlapuhe.

Jos joku luulee, että kirjoitan tätä perinteisen käsityksen mukaisessa krapulassa, niin erehtyy. Tapahtumakrapulassa kylläkin. Tilassa, joka ilmenee isojen tapahtumien ja deadlinejen sävyttämän aikajakson jälkeen, kun takki on tyhjä, loppusiivous osittain kesken ja kun uudet haasteet jo odottavat nurkan takana. Jokainen tapahtumatekijä tunnistaa olotilan. 


Vielä parempaa kisaa kohti

Vuoden Liikuntatuote -kilpailun voittajaksi kruunattiin Suunto Ambit HR gps-kello, Cyclehoop-parkkiruututeline ja Fustra-valmennusmetodi. Uskallan suositella tuotteita kaikille harrastajille ja varsinkin niille, joiden olisi hyvä liikkua oman terveyden näkökulmasta vähän lisää. Kilpailun tuomariston puheenjohtajan, elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren puhe käsitteli miljardiluokan bisnestä sekä liikuntatoimialan yhteistyötä. Jos joku on kiinnostunut, mistä nousee seuraava miljardibisnes kannattaa kurkata ajankohtaisia uutisia http://www.testinglab.fi.

GoExpossa vieraili 42.267 kävijää. Vaikka Vuoden Liikuntatuote -kilpailun 84m2 osastolla liikkui runsaasti vieraita, omat ajatukset olivat jo pitkälti ensi vuodessa. Miten kilpailu olisi kiinnostavampi, himoittavampi ja vetovoimaisempi kuin koskaan ennen? Ensimmäiset ilmoittautumiset tämän vuoden kisaan saatiin messujen aikana, mutta se ei vielä riitä. Ai niin - sponsoreitakin tarvitaan.

Tänä vuonna on ollut mukava huomata, miten kilpailusta on syntynyt vetovoimainen tuote. Kristallipysti sykähdyttää myös Suunnon kokoista maailman luokan brandia. Oikella tiellä ollaan!

Niin ja lopussa kiitos seisoo

Alue- ja yrityskehittäminen ovat työsarkoja, joissa aika harvoin konkreettisesti näkee työnsä tuloksia tai saa myönteistä palautetta. Yleensä menee hyvin, kun perästä ei kuulu, eikä haukkuja tule. Vuoden Liikuntatuote -kilpailua on kehitetty ja toteutettu nyt yli neljä vuotta. En tarkalleen muista mikä oli se hetki, kun idea ja oivallus kilpailusta syntyi, mutta nyt (jo) on saatu myönteistä kirjallista palautetta onnistumisesta!

Väsynyttä messusielua lämmitti IISEEn Facebook-päivitys:

"Ministeri Vapaavuori toivoo liikunta-alalle yhteistyötä ja yrityskehitystä.

IISEE-tiimi allekirjoittaa hymyillen ministeri Vapaavuoren puheen: Vuoden Liikuntatuote on loistava kilpailu, joka avaa ovia uusille yhteistyökumppanuuksille, tuttaville, keskustelulle ja antaa uusia näkökulmia konseptin (tai tuotteen) kehittämistä ajatellen. Kilpailu kouluttaa ja yhdistää.

Suosittelemme suuresti kilpailua uusille liikunta-alan yrityksille, tuotteille ja palveluille! Kiitos arvokkaasta kilpailusta hienolle tuomaristolle, erityisesti järjestävälle taholle Testing Lab:lle kilpailun projektipäällikkö Ari Puro-Aholle!”


Kommenttien ja keskustelun avaukseksi tämä loppulauseena: Mikä on sinulla tänään se tekosyy, miksi et liiku, kävele portaita tai punnerra kahta kertaa? Nyt olisi hedelmällinen hetki avata oma sanainen arkku Frami-blogissa!


Ari Puro-Aho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti