keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Suomen paras Seinäjoki, Suomen paras Frami

Seinäjoen alueen Komia-yhteismarkkinoinnin viesti seuraavina vuosina on yksinkertainen: Seinäjoen kaupunkiseutu on Suomen paras.

Näinkin mahtipontiseen viestiin päädyttiin alueen päättäjien ja yritysjohdon yhteisen strategiatyön tuloksena. Viesti on yhtä aikaa visio – näky, johon yhdessä pyritään – ja faktaa. Seinäjoen kaupunkiseutu on jo nyt monilla mittareilla joko ihan maan kärkeä (esim. yritysilmasto) tai vähintään kärkipaikkaa kärkkymässä.

Miksi pitää julistautua parhaaksi?

- Alueiden välisen kovan kilpailun vuoksi. Isojen kaupunkien vahvuudet tunnetaan ja niillä on enemmän rahaa panostaa markkinointiinsa. Seinäjoen alueen on tärkeää kurottaa isojen kastiin ja ainakin erottua oman kokoistensa joukosta.
- Positiivisten mielikuvien vahvistamisen vuoksi. On tärkeää olla sijoittuvien yritysten ja osaajien kartalla. Menestyjien joukossa on tunnetusti mukavampi olla kuin häviäjien.
- Alueen sisäisen kehittämisen vuoksi. Mitä enemmän me jokainen haastamme itsemme kehittämään aluettamme ja toimintaamme, sitä varmemmin olemme joko tosi hyviä tai jopa parhaita.

Oma työpaikkani Frami on jo vuosikymmenen ajan ollut konkreettinen maamerkki Seinäjoen vahvasta kasvusta ja kehittymisestä. Uusia rakennuksia on noussut vähintään joka toinen vuosi niin, että yhteensä neliöitä on jo 46 000. Seinäjoen ammattikorkeakoulu on kasvattanut kampustaan Framissa jo 2500 opiskelijan keskittymäksi. Yliopistojen toiminta Seinäjoella on vakiintunut Framiin ja yritysten määrä on kivunnut 70:een.

Neliö- tai ihmismassat eivät tee Framista Suomen parasta. Mikäs tekee?

- Öööö…. korkeakoulujen välinen tiivis yhteistyö keskenään sekä yritysten ja alueen muiden kehittämisorganisaatioiden kanssa.
- Öööö… uusi Frami F on Suomen hienoin koulurakennus.
- Öööö… Frami Oy on Suomen kolmanneksi paras työpaikka. Niin kolmanneksi paras, ei paras.

Framissa ei ehkä mikään ole Suomen parasta. Vielä. Mutta sillä ajatuksella on hyvä kehittyä.

Jo nyt uskallan sanoa, että olemme Suomen paras Frami. Mutta mitenkäs jatkuu lause Frami on Suomen paras …?


Sanna Männikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti