torstai 22. marraskuuta 2012

Yhteistyössä on voimaa!


”Parvet, laumat ja yhdyskunnat tarjoavat monien eläinlajien yksilöille mahdollisuuden selviytyä ravinnonhankinnasta, vihollisista tai suvunjatkamisesta. Toiset toimivat
yhdessä harhauttaakseen saalistajiaan, toiset taas muuttavat suurina parvina talvehtimaan lämpimämmille alueille. Osa eläinyhteisöistä on vain lyhytaikaisia
muodostelmia, toiset puolestaan elinikäisiä kollektiiveja. Joidenkin tavoitteena on kasvattaa yhdessä johtajan jälkeläisiä, toisissa ryhmissä taas kilpaillaan ankarasti
hyvistä pesimäpaikoista. Ryhmittymiseen ryhdytään joka tapauksessa siitä syystä, että muiden seura takaa suotuisammat elinolot kuin yksittäiselle yksilölle on tarjolla. ”(suora lainaus Tieteen Kuvalehti, verkkosivu, TK nr 18, 2010 Anders Priemé)

Niin, samaa vertauskuvaa voisi aivan yhtä hyvin mielestäni käyttää myös alueen vetovoimaisuudesta. Kilpailu pitää yritykset elossa, se on totta. Mutta tulee kuitenkin tunnistaa ne yhteiset voimatekijät, joilla aluetta tehdään tunnetuksi, sillä yksin kukaan ei ole mitään.

En usko, että yksikään kaupunki menestyisi erinomaisellakaan messukeskuksella ilman, että tarjolla olisi myös laadukasta ja monipuolista majoitusta, ravintolapalveluista nyt puhumattakaan. Toisaalta suurikin majoituskapasiteetti huutaisi varmasti tyhjyyttään, jollei sillä olisi sopivaa seuralaista – paikkaa, jonne sadat, kenties tuhannetkin asiakkaat löytäisivät tiensä erilaisiin tapahtumiin.
 

Seinäjoellakin ”kilpaillaan hyvistä pesimäpaikoista” – tässä tapauksessa potentiaalisista kokous- ja tapahtuma-asiakkaista, mutta kuitenkin sopiva pilke silmäkulmassa. On ollutkin mahtavaa todeta se yhteishenki ja yhteinen tahtotila, joka alueen toimijoista huokuu.

Seinäjoki Congress tarjoaa asiakkaalleen täysin maksuttoman palvelun niin kokous-, majoitus- kuin ravintolapalveluidenkin tarjoamisessa ja varaamisessa. Mutta vähintään yhtä tärkeää on mielestäni se, että se tarjoaa alueen toimijoille uudenlaisen alustan miettiä yhdessä Seinäjoen heikkouksia ja vahvuuksia. Vahvuudet tunnistamalla löydetään herkemmin potentiaalisin asiakasryhmä ja toisaalta – heikkoudet tunnistamalla osataan kehittää toimintaa oikeaan suuntaan.

Kumppaniverkostomme kattaa alueen niin pienemmät kuin suuremmatkin toimijat. Jälleen viime tapaamisessamme pohdimme yhdessä sitä, mihin haluamme toimintaamme suunnata. Jokaisen kumppanin ääni on yhtä tärkeä ja niin uskon jokaisen kokevankin. Yhteiset asiat kulminoituvat välillä pieniinkin asioihin - vaikkapa siihen, miten yksittäinen ravintola pääsee eroon terassinpöytiä kansoittavista kirvoista (lue: puista).

”Ryhmittymiseen ryhdytään joka tapauksessa siitä syystä, että muiden seura takaa suotuisammat elinolot kuin yksittäiselle toimijalle on tarjolla”.

Yhdessä tuumin siis kirvantalkoisiin! 




Niina Koskipalo
myyntipäällikkö
Seinäjoki Congress Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti