keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Rohkeutta ja räväkkyyttä erottautumiseen!


Erilaisuutta ei aina pidetä arvostettavana ominaisuutena. Usein on helpompi vain yrittää sulautua massaan suosimalla kulloinkin yleisesti muodissa olevia merkkejä, brändeja ja ajatusmalleja tai muuten vain ajelehtia virran mukana. Entä jos sisimmässäsi kuitenkin koet haluavasi olla jotain muuta kuin massaa? Oletko koskaan miettinyt, mitä siitä seuraa jos päätätkin lähteä uimaan vastavirtaan?!

Vastaavaa rohkeutta ja kysymyksenasettelua tarvitaan myös aluemarkkinoinnissa. Nämä ovat perustavaa laatua olevia kysymyksiä, kun mietitään esimerkiksi, miten herättää kiinnostusta kansainvälisesti. Haastetta riittää enemmän kuin tarpeeksi saada ulkomaiset yritykset ja investoijat kiinnostumaan Seinäjoen alueesta sijoittumispaikkana.


Vahvaa eteläpohjalaista tahtoa ja uskoa itseemme ei voita mikään!


Haluamme erottua massasta ja jäädä mieliin. Se tuli todistettua toissa viikolla Saksan Münchenissä vuosittain järjestettävillä kiinteistöalan ExpoReal-messuilla. Rohkeutta vaadittiin, kun repäisimme kutsumalla maailman tunnetuimmat ”hullut” seinäjokelaiset – Duudsonit tietenkin – investointimessuille markkinoimaan aluettamme kansainvälisille investoijille.

Shown käynnistyessä vatsan pohjassa kutkutellut jännitys vetomme uskaliaisuudesta vaihtui saman tien mahtavaan onnistumisen tunteeseen, jota siivitti yleisön aito mukanaolo ja kiinnostus nauttia tästä omintakeisen tuskallisesta viihteestä. Olin huomaavinani ailahduksen lievää kateutta mm. Helsingin apulaiskaupunginjohtajan kasvoilla hänen seuratessaan vierestä, miten Seinäjoki-show veti yleisöennätyksen Suomen yhteisosastolle.

Äänekästä menoa ja meininkiä twiitattiin myös brittitahojen sosiaalisessa mediassa positiivisessa hengessä. Onnistuimme siis vähintäänkin herättämään huomiota ja eritoten erottautumaan jäykähköstä mustapukuisesta messuväestä!

Tästä kokemuksesta rikastuneena jatkanemme Seinäjoen alueen investointimarkkinointia entistäkin rohkeammin vastavirtaan sukeltaen!

Räväkkää syksyä toivotellen,

Elisabet Kivimäki

ps. Kovaa jalkatyötäkin messuilla tehtiin. Kiikarit, safarihattu, Seinäjoen alue ja myytävänä olevat kiinteistöt sekä investointikohteet – siitähän syntyy Seinäjoen alueen investointisafari! Nyt vain buukkauksia odottelemaan… Lisätietoa safarista löytyy täältä.

1 kommentti:

  1. Ja tästä varsinaiseen asiaan eli Duutsonien show EXPOREAL osastolla:
    http://www.youtube.com/watch?v=kSaYuBGgmGs

    Jouni

    VastaaPoista