maanantai 6. helmikuuta 2012

Magnus Lindkvist was here


Ruotsalainen liiketoiminta-asiantuntija, futurologi Magnus Lindkvist käväisi Seinäjoella 1. helmikuuta MARS2012-tapahtumassa vierailevana luennoitsijana ja vetämässä luovien alojen verkostolle ja innovaatioverkostolle Inventing Future –työpajan.

Magnus evästi tulevaisuuden tekemiseen seuraavin avainsanoin:
1.     Long viewing
2.     Idea Blending
3.     Experimentation
4.     Failure-recycling
5.     Patience
Suoraviivaisesti suomennettuna Magnus haastoi meitä kauaskantoiseen ajatteluun, ideamiksaukseen, kokeiluihin, epäonnistumisten kierrättämiseen ja pitkäjännitteisyyteen. 

Tykkäsin kovasti Magnuksen sanomasta siksi, että siinä on monta tekemisen sanaa. Se kannustaa aktiiviseen toimintaan; etsimään uutta erilaisten ideoiden törmäyttämisestä. Se rohkaisee etsimään uutta myös kokeilujen kautta. Vaikka hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, joskus liiallinen suunnittelu on ajanhukkaa, joka estää yllätyksellisiä innovaatioita syntymästä.

Epäonnistumisetkin olivat Magnuksen mukaan erinomaista raaka-ainetta tulevaisuuden luomiseen. Epäonnistumisten kierrätys uudessa ajassa, pieninkin justeerauksin, saattaa johtaa menestystuotteen tai -idean syntyyn. Pyörää ei aina tarvitse keksiä kokonaan uudelleen, vaan voi tuunata parempia pyöriä, uusiin käyttötarkoituksiin, uusille kohderyhmille, uusille markkinoille. Kannatan!

Magnus muistutti tulevaisuuden tekemisessä myös kahdesta vaikeasta, mutta tärkeästä asiasta. On ajateltava pitkällä tähtäimellä. Pikavoitot kestävän tulevaisuuden tekemisessä ovat harvinaisia. On myös jaksettava olla kärsivällinen. Tulevaisuutta ei tehdä päivässä, kuukaudessa, vuodessa. Tulevaisuuden tekeminen on kestävyyslaji.

Kiitos Magnus! Näillä mennään!

Tytti Isokangas
kehittämispäällikkö, kansallisen innovaatioverkoston koordinaattori

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti