maanantai 12. maaliskuuta 2012

Ennakointi kaikkien huulilla


Mitä ennakointi sitten tarkoittaa? Onko se tulevaisuuden ennustamista kristallipalloa, tinaa, kämmenen elämänviivoja tai tarot-kortteja hyväksi käyttäen, vai onko se aikamatkailua Pelle Pelottoman tyyliin?
Ennakointi ei ole ennustamista
Ennakointi liittyy usein vain silmien ja korvien auki pitämiseen. Siihen, että tarkkaillaan pieniä muutoksia eli ns. heikkoja signaaleja – asioita joita ympärillämme koko ajan tapahtuu. Eri signaalien uudenlaisella yhdistämistavalla voidaan saada ennakkotietoa tai ainakin vihjettä tulevasta. Ennakoinnin tavoitteena on lisästä valmiutta muutokseen, jotta se voidaan hallitusti ottaa vastaan sitten kun sen aika on. Etujoukoissa kulkeville yrityksille ennakointi on jokapäiväistä toimintaa.  Ja tähän etujoukkoonhan kaikki yritykset haluavat kuulua!?
Ennakointia elintarvikeketjun hyväksi
Vain tulevaisuusorientoituneen asenteen avulla voimme jatkossakin pitää maakunnan elintarvikeketjun osaamislippua ylhäällä.  Tähän tarvitaan nyt tekoja ja asennetta ja siihen pystymme parhaiten tekemällä yhteistyötä laaja-alaisesti maakunnan yritysten ja kehittäjien kesken.
Elintarvikeketjuun kuuluville eteläpohjalaisille pk-yrityksille ennakointiosaamista tullaan tarjoilemaan Linkki-hankkeessa.  Meistä jokainen voi olla itse vaikuttamassa tulevaisuuden tekemiseen. Nyt on aika aloittaa!

Päivi Mäntymäki
projektipäällikkö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti